Föräldrarskap

Vad jag vill att du ska få

Jag hoppas att du blir frisk. Jag vill att du ska bli skapt på ett sådant sätt att du kan ta tillvara på alla aspekter av livet och njuta av vad det har att erbjuda. Många får en existens som innebär att de går miste om vissa delar av den mänskliga erfarenheten men jag vill att du ska ha allt.

Jag hoppas att jag kan lära dig empati. Att du ska kunna se på dina medmänniskor utan rädsla eller misstänksamhet i blicken. Jag vill att dina relationer ska breda ut sig som ett lapptäcke över alla jordens hörn för då blir livet rikare.

Jag hoppas att du blir smart, smartare än mig. Jag vill att du ska få lätt att lära och att du aldrig får slut på frågor. Att lära sig nya saker gör att man växer som människa och jag vill att du ska bli störst.

Jag vet att världen kan vara ful, jag vet att du kommer att uppleva mäns blickar, beröring och olämpliga kommentarer trots att du inte bett om dem. Så har det alltid varit att vara kvinna tyvärr. Världen blir en bättre plats hela tiden, folk lär sig, visst. men jag vet att det kommer hända dig och jag lider med dig. Jag hoppas bara att du har modet när den tiden kommer att stå upp, säga ifrån, ta till nävarna om du måste. Och att du känner att du vill prata med mig om detta, inte bära det själv. Pappa har din rygg tjejen.

Mest av allt mitt hjärta så hoppas jag att du blir lycklig. Att du finner att det här livet som din familj har byggt upp innan du kom är ett bra liv för dig. Jag vill inte att du ska sakna något.

Det är mycket jag hoppas på men det enda jag vet är att du kommer att ha mig så länge jag lever. Mitt liv var inte längre mitt eget sedan vi fick reda på att din mor väntade dig. Jag har satt mig själv först så många gånger förut men aldrig mer. Jag är pånyttfödd med en ny huvuduppgift och det är att se till att du alltid kan lita på din far.

Jag älskar dig redan, min dotter.

 

2 reaktioner på ”Vad jag vill att du ska få

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *